logo


Inloggen:


Gegevens vergeten?

Materialen

CEREC-materialen – een ruime keuze en glazuurachtige eigenschappen

Voor iedere indicatie het passende materiaal.
Voor uw CEREC-restauraties kunt u gebruikmaken van de beste materialen: veldspaatkeramiek, glaskeramiek en hoogwaardige kunststoffen voor alle indicaties die aan de stoel gerestaureerd kunnen worden. Weefselbesparend, biocompatibel, klinisch bewezen en duurzaam. Daar kunt u van op aan, dankzij fabrikanten als Vita Zahnfabrik, Ivoclar Vivadent, Merz Dental en Sirona. 20.000 CEREC-gebruikers zweren erbij en tien miljoen patiënten zijn enthousiast.


Het perfecte materiaal heeft glazuurachtige eigenschappen.
Keramisch materiaal van CEREC heeft deze eigenschappen
Ze hebben een grote biocompatibiliteit en bevatten geen metalen. U kunt ze dan ook probleemloos combineren met bestaande metalen restauraties. Corrosieproblemen door incompatibiliteit met verschillende metalen zijn niet te verwachten. Het esthetische aanzicht wordt niet verstoord door opake metalen structuren. De gingiva raakt niet geïrriteerd en trekt zich niet terug. De materialen hebben een grote breuk- en abrasievastheid, zien er mooi uit en zijn goed te bewerken. Ze zijn tevens geschikt voor adhesieve bevestiging. Het element en het keramische materiaal krijgen een permanente verbinding.

Glaskeramiek voor de kroon
In veel gevallen is een weefselbesparende behandeling mogelijk. Keramische onlays die adhesief bevestigd zijn, zorgen voor stabilisatie van het element. Een goed alternatief voor metaalkeramische kronen. Als er toch een kroon nodig is, kunt u deze gemakkelijk, snel en goed maken met behulp van CEREC en een sterke glaskeramiek. U kunt de kroon op de gebruikelijke manier bevestigen en nog tijdens dezelfde behandelsessie permanent aanbrengen.

Materialen voor tijdelijke frontkronen
Hoogwaardige behandeling met implantaten en tijdelijke oplossingen waarbij u compromissen moet doen? Dat gaat niet samen. Daarom zijn er voorgevormde, uit meerdere laagjes bestaande blokjes van IPN-kunststof voor frontkronen. Deze blokjes kunt u met behulp van de software gemakkelijk en eenvoudig aanpassen aan een abutment of preparatie en slijpen met CEREC. De esthetische resultaten spreken boekdelen.

Kunststoffen voor tijdelijke bruggen
CEREC-gebruikers werken graag met tijdelijke bruggen die niet alleen goed blijven zitten, maar er ook goed uitzien en gemakkelijk aan de stoel gemaakt kunnen worden. De beschikbare materialen kunnen aan de individuele patiënt worden aangepast en zijn mogelijk voor bruggen tot maximaal vier pontics.


Snelle, esthetisch fraaie resultaten
Keramische materialen van CEREC kunnen razendsnel hoogglans gepolijst worden, door uw assistente van een kleur- en glazuurlaag worden voorzien of door uw tandtechnicus worden bewerkt. Het materiaal past zich zo goed aan zijn omgeving aan dat het bij inlays en veel onlays al voldoende is om de restauratie te polijsten.

Translucide en met een natuurlijke laag
Daardoor en door hun grote translucentie passen ze zich perfect aan de buurelementen aan. Daarnaast hebben de polychromatische blokjes een natuurlijke glazuur/dentine/halslaag die vooral geschikt is voor kronen in het front of de (pre)molaarstreek.

CEREC-blokjes – nieuwe definitie van het origineel
CEREC-blokjes van Sirona zijn ideaal voor de behandeling met CEREC aan de stoel. Veldspaatkeramiek heeft klinisch zijn deugdelijkheid bewezen. Dit materiaal heeft uitstekende glazuurachtige eigenschappen en laat zich heel goed polijsten.

Het grote voordeel van de CEREC-blokjes: het nieuwe CEREC-kleurenschema
Een combinatie van de eenvoud van het klassieke VITA-kleurensysteem met de kleurenverscheidenheid van VITA 3D-Master. Behalve de twaalf CEREC-blokjes in zes tinten van S0 (gebleekt) tot S5 (donker) en met verschillende translucenties (opaak, medium, translucide) zijn er drie polychromatische CEREC-blokjes PC verkrijgbaar in verschillende maten.