logo


Inloggen:


Gegevens vergeten?

CEREC Blocs

CEREC Blocs/CEREC Blocs PC

  • CEREC Blocs/CEREC Blocs PC van Sirona hebben uitstekende, glazuurachtige, abrasieve eigenschappen en zeer goede polijsteigenschappen; na het slijpen en aansluitende polijsten kunt u restauraties van CEREC Blocs/CEREC Blocs PC direct inpassen.
  • Bijzonder aan de blokjes is Das CEREC Farbschema. Hiermee kunt u altijd de goede kleur kiezen. Het schema combineert de eenvoud van het klassieke A-D-kleurensysteem met de kleurenverscheidenheid van de nieuw ontwikkelde 3D Master. Een verfijnd CEREC Blocs-assortiment met uitgebreide keuze aan keramische blokjes.



Kleurenschema CEREC Blocs
CEREC Blocs zijn leverbaar in de gangbare maten 8, 10, 12 en 14 in de kwaliteiten translucide (T), medium (M) en opaak (O). Daarnaast zijn CEREC Blocs PC, polychromatische blokjes, verkrijgbaar in de maten 12, 14 en 14/14 en in de kleuren S2-PC, S3-PC en S4-PC. Het CEREC Blocs-assortiment biedt een optimale keuze aan blokjes. Hiermee kunt u een bijzonder fraaie restauratie maken van de goede kleur waarbij u zo min mogelijk hoeft te slijpen.


Technische wijzigingen en vergissingen voorbehouden.

Producteigenschappen

CEREC Blocs
CEREC Blocs hebben een fijne structuur en zijn industrieel vervaardigd. Daarom kunt u restauraties uit Sirona CEREC Blocs goed polijsten en hebben ze uitstekende, glazuurachtige, abrasieve eigenschappen.
De hoge translucentie van de CEREC Blocs zorgt voor een zeer goede integratie met de resten van het element bij een klinische tienjaarsoverleving van 90 procent. Daarnaast kunt u de restauraties individueel aanpassen aan de patiënt voor een nog fraaier esthetisch resultaat (voorbeeld: VITAVM®9 ESTHETIC KIT).

CEREC Blocs PC
De polychromatische keramische blokjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende kwaliteiten van kleurverzadiging en dus in drie verschillende translucenties. De fijne structuur van de veldspaatkeramiek zorgt ervoor dat de instrumenten niet snel slijten. Bovendien heeft het materiaal abrasieve eigenschappen die de antagonisten zo min mogelijk belasten en overeenkomen met het natuurlijke tandweefsel. Daarnaast heeft het optimale lichtgeleidende effecten en witte fluorescentie. Met deze uitstekend beslijpbare blokjes kunnen tandartsen het kleurverloop (qua translucentie en intensiteit) van een natuurlijk gebitselement nabootsen. Hierdoor kunnen ze de restauratie beter integreren in het resterende tandweefsel.
De restauratie krijgt een natuurlijke uitstraling dankzij de drie lagen in CEREC Blocs PC: de middelste dentinelaag heeft de normale intensiteitsgraad, de bovenste glazuurlaag is het minst intensief en tegelijkertijd translucider, de onderste halslaag heeft het meeste pigment en is net als het natuurlijke element het minst translucide.

                    Materiaal


 Indicatie

Veldspaatkeramiek
met fijne structuur

CEREC Blocs

CEREC Blocs
Polychromatic

Inlays

x

o

Onlays

x

o

Veneers

x

x

Partiële kronen

x

x

Frontkronen

x

x

Kronen in de (pre)molaarstreek

x

x

 

 x = aanbevolen        o = mogelijk