logo


Inloggen:


Gegevens vergeten?

CEREC inCoris


Sirona inCoris-keramieken zijn deels gesinterd. De tandarts kan er zeer nauwkeurige, volledig keramische kronen en bruggen van aluminium- of zirkoniumoxide mee maken in het inLab CAD/CAM-systeem. Deze restauraties hebben een uitstekende biocompatibiliteit en zien er fraai uit. Hun definitieve kleur en sterkte krijgen inCoris-restauraties door het sinteren in de inFire HTC, de sinteroven van Sirona. Het is ook mogelijk om hiervoor een oven van onze partnerbedrijven VITA of Ivoclar Vivadent te gebruiken. Let wel op dat u het juiste sinterprogramma gebruikt.

inCoris ZI – zirkoniumoxide voor sterke onderstructuren

 • Zeer sterk keramisch materiaal voor grote en gouden onderstructuren
 • Grote translucentie voor hoogwaardige esthetische eisen
 • Uitstekende duurzaamheid en breukvastheid bij lange levensduur
 • Uitstekende biocompatibiliteit
 • Eenvoudige bewerking met hoge sinterdichtheid en geringe korrelgrootten
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en in vijf kleuren


inCoris AL – aluminiumoxide voor kleine frontbruggen

 • Sterk keramisch materiaal voor zeer nauwkeurige onderstructuren
 • Esthetisch perfect voor maximaal driedelige frontbruggen dankzij grote translucentie
 • Uitstekende biocompatibiliteit
 • Doorgesinterd droog te beslijpen, bijv. voor de binnenkroon van telescoopkronen
 • Bijzonder geschikt voor telescoopkronen vanwege de ivoorkleur

 

Afmeting inCoris ZI (L x B x& H in mm) inLab inLab MC XL
mono S 14 x 13 x 13 X X
mono L 20 x 19 x 15,5 X X
40 x 19 x 15 X X
55 x 19 x 15 X (Flip) X
65 x 25 x 22   X
maxi S 65 x 40 x 17   X
maxi L 85 x 40 x 22   X
meso S (voor abutments)   X
meso L (voor abutments)   X


Producteigenschappen

inCoris ZI
inCoris ZI zijn deels gesinterde blokjes van zirkoniumoxide voor kroonkappen en meerdelige onderstructuren van bruggen met maximaal twee pontics in het front of de (pre)molaarstreek.
De onderstructuren worden vergroot uitgeslepen uit het reeds voorgekleurde inCoris ZI-materiaal. Later inkleuren van de uitgeslepen onderstructuur met liner of dompeloplossing is niet meer nodig. Na het sinteren in de inFire (of een sinteroven van partnerbedrijf VITA of Ivoclar Vivadent met het juiste sinterprogramma) krijgen inCoris ZI-onderstructuren van zirkoniumoxide hun definitieve dichtheid en sterkte en hebben ze de kleur die u voor het slijpen hebt gekozen. Onderstructuren van inCoris ZI-blokjes kunnen opgebakken worden met gewoon porselein voor zirkoniumoxide (bijv. VITA VM9 porselein met fijne structuur). Houd u aan de handleiding van de fabrikant in kwestie.
inCoris ZI is zeer sterk keramisch materiaal. U kunt er zeer nauwkeurige, volledig keramische kronen en bruggen mee maken die er esthetisch fraai uitzien en een uitstekende biocompatibiliteit hebben.

inCoris AL
inCoris AL zijn deels gesinterde blokjes van aluminiumoxide voor het goedkoop vervaardigen van kroonkappen en driedelige onderstructuren van frontbruggen met een pontic.
De onderstructuren worden vergroot uitgeslepen en krijgen na het sinteren de gewenste eigenschappen (precisie, dichtheid, sterkte en ivoorachtige kleur). Sinteren doet u in de inFire HTC, de nieuwe sinteroven van Sirona, of in een sinteroven van onze partnerbedrijven VITA of Ivoclar Vivadent met het juiste sinterprogramma. Geslepen onderstructuren van inCoris AL-blokjes kunnen opgebakken worden met gewoon porselein voor aluminiumoxide (bijv. VITA VM7 porselein met fijne structuur). Houd u aan de handleiding van de fabrikant in kwestie.
inCoris AL is sterk keramisch materiaal. U kunt er zeer nauwkeurige, volledig keramische kronen en bruggen mee maken die er esthetisch fraai uitzien en een uitstekende biocompatibiliteit hebben.


inCoris-kleurenschema
Sirona levert de inCoris-blokjes in de maten 20/19, 40/15 en 40/19. Daarnaast is inCoris ZI (zirkoniumoxide) ook verkrijgbaar in maat 55/19.
inCoris AL (aluminiumoxide) is verkrijgbaar in de kleur 0.7. Dit is ivoorkleurig.
U kunt inCoris ZI bestellen in vijf kleuren: F0.5, F1, F2, F3 en F4.5.

Houd er rekening mee dat de kleurindeling bij benadering is. De definitieve kleur van de restauratie hangt in grote mate af van het opgebakken porselein.

Indicaties

Technische wijzigingen en vergissingen voorbehouden.