logo


Inloggen:


Gegevens vergeten?

IPS e.max CAD (chairside)De innovatieve IPS e.max CAD-lithiumdisilicaatglaskeramiek (LS2) combineert de hoogste esthetische eisen met uitstekende gebruiksvriendelijkheid.


IPS e.max CAD wordt gebruikt voor het efficiënt produceren van esthetische, zeer sterke restauraties voor losse gebitselementen, zoals veneers, inlays, gedeeltelijke en volledige kronen. In combinatie met IPS e.max ZirCAD (ZrO2) kunnen er door  middel van de innovatieve IPS e.max CAD-on-techniek nu ook zeer sterke laterale     bruggen tot 4 geledingen worden gemaakt.

IPS e.max CAD-lithiumdisilicaatglaskeramiek (LS2) wordt verwerkt in een ‘zacht’ tussenstadium, waarin het materiaal zijn kenmerkende, opvallende blauwe kleur heeft. Daardoor kunnen snel en efficiënt handmatige aanpassingen worden gedaan, cut-backs worden uitgevoerd en de pasvorm wordt gecontroleerd.

Bij de aansluitende eenvoudige en snelle kristallisatieprocedure (ca. 20 min.) krijgt het materiaal zijn definitieve sterkte van 360 MPa en de gewenste esthetische eigenschappen zoals elementkleur, translucentie en helderheid. IPS e.max CAD kan volledig anatomisch of als onderstructuur (veneers van IPS e.max Ceram) worden gebruikt.

HT-blokken (High Translucency)
HT-blokken zijn verkrijgbaar in 16 A-D- en 4 Bleach BL-kleuren en in 2 formaten (I 12, C 14). Door hun hoge translucentie zijn ze ideaal voor het frezen van kleinere restauraties (bijv. inlays, onlays). Restauraties op basis van HT-blokken leveren door hun natuurlijk kameleoneffect en een buitengewone adaptie aan het restgebit  overtuigende resultaten op.

LT-blokken (Low Translucency)
LT-blokken zijn verkrijgbaar in 16 A-D- en 4 Bleach BL-kleuren en in 2 formaten (I12, C 14). Door hun lage translucentie zijn ze ideaal voor het maken van gedeeltelijke kronen en losse kronen met behulp van de cut-backtechniek, maar ook voor de stainstechniek. Door de afwerklaag van IPS e.max Ceram Essencen en Shades kan een maximaal natuurlijke esthetiek worden gerealiseerd.

MO-blokken (Medium Opacity)
MO-blokken zijn verkrijgbaar  in 5 groepskleuren (MO 0 – MO 4) en in één formaat (C 14). Door hun opaciteit zijn ze ideaal voor het maken van onderstructuren op vitale of licht verkleurde stompen. De anatomische vorm wordt daarna met lagen IPS e.max Ceram afgewerkt.

Voordelen

 • Zeer sterk (360 MPa) en zeer esthetisch
 • Efficiënte, economisch voordelige verwerking dankzij eenvoudig frezen
 • Minimaal invasieve restauraties
 • Drie translucentiegradaties voor maximale flexibiliteit
 • Binnen een dag een afgeronde laterale brug van uitstekende algehele sterkte (zirkoniumonderstructuur)
 • Afhankelijk van de indicatie: adhesieve, zelfadhesieve of conventionele bevestiging

Indicaties

 • (Dunne) veneers
 • Minimaal invasieve inlays/onlays (1 mm)
 • Gedeeltelijke en volledige kronen
 • Bruggen in het frontgebied en premolarengebied
 • Implantaatsuprastructuren

    

primescan